
Burokėlių milteliai, 200 g
11,99 €
Burokėliai yra gausus vitamino C, folio rūgšties, kalio ir mangano šaltinis. Jie taip pat puikus antioksidantas, kuris naudojamas turint aukštą kraujo spaudimą, ištveremei didinti, kepenų sveikatai gerinti, turint vidurių užkietėjimą, širdies ritmo palaikymui bei svorio kontrolei.
1 a.š. burokėlių miltelių = 100 g šviežių burokų.
APIE PREKĘ

Veganiškas | Tinka žaliavalgiams | Be gliuteno | Be pridėtinio cukraus ir druskos | Be GMO
Vitaminai: B9 (folio rūgštis), C.
Mineralai: kalis, manganas.
Panaudojimas: paruoštiems patiekalams (košėms, kokteiliams, sriuboms, ryžiams, makaronams, troškiniams, dribsniams), su kefyru, padažams (salotų, džiovintiems, šviežiems, šaldytiems), konservavimui ir marinavimui, desertams (biskvitams, pyragams, sausainiams), kepiniams (picoms, duonoms).
Gamybos procesas: natūraliai užauginti burokėliai surenkami rankomis, atrenkami. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet burokėliai sumalami.
Sudėtis: 100% džiovinti burokai.
Maistinė vertė (100 g): 300 kcal, baltymų: 0 g, angliavandenių: 80 g (iš jų skaidulų: 20 g, cukrų – 50 g), riebalų: 0 g, druskų: 0,01 g.
Kilmė (ūkis): Lietuvos
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
RECEPTAS: Greiti šaltibarščiai
2. VEGANŲ: Pirmiausia mikseriu suplakame 1/2 puodelio mirkytų saulėgrąžų sėklų (mirkome per naktį arba apie 2 val.) su puodeliu vandens (tirštumą galima reguliuotis pačiam – kuo daugiau sėklų, tuo daugiau tirštumo). Tada dedame 1 a.š. burokėlių miltelių, pjaustytus svogūnus, krapus, agurką ir druskos pagal skonį. Viską išmaišome.
3. BE LAKTOZĖS: Lygiomis dalimis sumaišome sojos pieną ir sojos jogurtą (kuo daugiau sojos jogurto, tuo tirštesni šaltibarščiai), įdedame 1 a.š. burokėlių miltelių, pjaustytų svogūnų, krapų, agurką ir druskos pagal skonį. Viska išmaišome.
PASTABA: Gautus šaltibarščius galima pagardinti 1 a.š. kanapių miltelių ir (arba) 1 a.š. topinambų miltelių ir (arba) 1 a.š. burnočio miltelių.
Rekomenduojame išbandyti ir dar kelis variantus su sojos pienu:
- Į sojos pieną įlašinus citrinos sulčių, jis susitrauks, todėl masė bus panaši į kefyro.
- Sojos pieną galima parauginti ir pačiam – reikia tik atidarius dangtelį palikti porą dienų pastovėti.
Rekomenduojami produktai
Spauskite ant produkto nuotraukos ar pavadinimo norėdami sužinoti daugiau apie jį