Nekeptas kakavinis sūrio pyragas (Keto, be miltų, be cukraus)
Gaivus, švelnios tekstūros desertas su riešutiniu pagrindu ir šokoladiniu kremu. Puikiai tinka keto mitybai ar sveikesniam pasimėgavimui – be miltų, be cukraus, o ir pasigaminti nesudėtinga!
- Porcijos: 8
- Gaminimas: 4 val. (su šaldymu)
- Ypatybės: Keto | Mažai angliavandenių | Be gliuteno | Be miltų | Be cukraus
Maistinė vertė 1 porcijai:
– Kcal: 285
– Riebalai: 26 g
– Angliavandeniai: 4 g
…iš jų grynieji: 2 g
– Baltymai: 8 g
Ingredientai:
Pagrindui:
- 4 v. š. (60 g) sviesto
- 1 puodelis (120 g) maltų riešutų arba sėklų (naudojau migdolus)
- 2 v. š. (20 g) saldiklio (eritrotolio, stevios, ar kito)
Kremui:
- 200 g grūdėtos varškės
- 200 ml grietinėlės
- 2 v. š. (30 g) kokoso sviesto
- 1 v. š. (15 g) kakavos
- 2 v. š. (20 g) saldiklio (eritrotolio, stevios, ar kito)
- 1 avokadas
- 2 a. š. želatinos (ištirpinti 4 šaukštuose šilto vandens)
Patarimas!
- Norėdami išlikti keto mityboje, ar nesukelti daug cukraus kraujyje – saldiklį rinkitės tokį, kuris neturi angliavandeniu, pavyzdžiui eritritolis, stevia, monk fruit saldiklis, alulozė.
- Papuošimui naudokite uogas, šokolado ar kokoso drožles drožles.
Paruošimas:
- Pagrindas:
- Ištirpinkite sviestą.
- Sumaišykite su maltais riešutų ar sėklų miltais ir saldikliu, kol susidarys trupinių masė.
- Mišinį paskleiskite formos dugne ir šiek tiek suspauskite, kad taptų vientisa mase. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Kremas:
- Blenderyje ar virtuviniu kombainu sutrink varškę, grietinėlę, kokoso sviestą, kakavą, saldiklį ir avokadą iki vientisos kreminės masės.
- Įmaišykite ištirpintą želatiną.
- Surinkimas:
- Kremą užpilkite ant sustingusio pagrindo ir tolygiai paskirstykite.
- Papuoškite.
- Šaldymas:
- Dėkite į šaldytuvą bent 2–3 valandoms arba kol pilnai sustings.
Skanaus!