Tiramisu Tortas (Keto)
Tai gardus ir sveikas desertas, skirtas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios mitybos arba keto dietos. Vyras labiau mėgsta šį, nei klasikinį variantą.
Šis itališko deserto variantas išsiskiria tuo, kad išlaiko autentišką skonį, tačiau vietoj tradicinių ingredientų naudoja sveikesnes alternatyvas.
- Porcijos: 6
- Gaminimas: 4 val.
- Ypatybės: Keto | Mažai angliavandenių | Be gliuteno | Be miltų
Maistinė vertė 1 porcijai:
– Kcal: 435
– Riebalai: 43 g
– Angliavandeniai: 8 g
…iš jų grynieji: 6 g
– Baltymai: 14 g
Ingredientai:
Tortui:
- 4 kiaušiniai
- 130 g eritrotolio
- 100 g ištirpinto sviesto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 140 g migdolų miltų
Kremui:
- 260 g maskarponės
- 500 ml grietinėlės
- 4 š. eritrotolio
Pateikimui:
- 240 ml kavos
- 4 š. kakavos.
Patarimas!
- Kavą galite daryti tiek juodą, tiek su pienu.
- Grietinėlę galite keisti į tirštą kokosų kremą.
- Eritrotolis – saldiklis, nesukeliantis cukraus kraujyje. Galite rinktis ir kitas mėgstamas alternatyvas.
Paruošimas:
Tortas:
Įkaitinkitę orkaitę iki 175°C ir pasiruoškite torto kepimo formą.
Suplakite kiaušinio baltymus.
Atskirame inde sumaišykite kiaušinio trynius su eritrotoliu. Įmaišykite sviestą ir kepimo miltelius, Įmaišykite migdolų miltus. Lėtai įmaišykite kiaušinio baltymus.
Kepkite 10-15 minučių ir palikite atšalti bent 3 valandoms.
Kremas:
Išplakite giretinėlę ir įmaišykite maskarponę su eritrotoliu.
Pateikimas:
Supjaustykite tortą į kelis sluoksnius, suliekite kava. Dėliokite torto ir kremo sluoksnius, o torto papuošimui apibarstykite jį kakava.
Pateikite po bent 3 valandų torto šaldymo šaldytuve.
Skanaus!