keto makaronai (be miltų)
O kas nepasiilgsta makaronų laikantis mažai angliavandenių mitybos. Tačiau išeitis yra!
Nors receptas ir reikalaujantis šiek tiek praktikos – skonis tikrai neatsilieka nuo „tikrų” makaronų.
- Porcijos: 2
- Gaminimas: 30 min
- Ypatybės: Keto | Mažai angliavandenių | Be gliuteno | Be miltų
Maistinė vertė 1 porcijai:
– Kcal: 398
– Riebalai: 29 g
– Angliavandeniai: 24 g
…iš jų grynieji: 3 g
– Baltymai: 1 g
Ingredientai:
- 4 kiaušiniai
- 150 g tepamojo sūrelio
- 50 g gysločio luobelių
- 1 a.š. druskos
Patarimas!
Gysločio luobelės suteikia „sukibimo” funkciją. Tačiau jeigu jų nemėgstate ar neturite – galite keisti į riešutų, linų sėmenų ar kokosų miltus (turėkite omenyje, kad tai bus šiek tiek kaloringiau.)
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C.
2. Sumaišykite visus ingredientus (geriausia virtuvės kombainu) ir palikite subrinkti 5-10 min.
3. Ant sviestinio kepimo popieriaus įdėkite tešlą, uždenkite kitu popieriumu ir košėlo pagalba suformuokite tolygų keturkampį (1-2 mm storio).
4. Kepkite su viršutiniu popieriumi 6-8 minutes.
5. Leiskite kelias minutes atvėsti, susukite į vyniotinį ir plonomis juostelėmis supjaustykite.
Makaronus galite gardinti su pomidorų padažu, faršu, kepintomis daržovėmis sūriu, tunu ar kitaip, kaip tik patinka.
Skanaus!