Kokia druska sveikiausia? (Himalajų, jūros, košerinės ir stalo druskos palyginimai)

Kokia druska sveikiausia? (Himalajų, jūros, košerinės ir stalo druskos palyginimai)

Druska turi savyje natrio ir chloro. Šie du elementai yra būtini gyvybei, tai reiškia, kad mums jų reikia, kad išgyventume ir atliktume daugybę svarbių biologinių procesų.

Kokią ją naudoti?

Kviečiu apie tai perklausyti video arba skaityti žemiau:

Druska prisideda prie tokių procesų kaip:

– Kraujospūdžio reguliavimas

– Skysčių balansas ląstelėse ir aplink

– Maistinių medžiagų pernešimas į ląsteles ir iš jų

– Smegenų veiklos pagalba

– Nervų perdavimas

– Padeda virškinimui ir medžiagų apykaitai

– Antinksčių funkcijos palaikymas.

 

Himalajų druska

Ji yra kasama tik iš vienos vietos pasaulyje – Pakistano, susiformavusi prieš daugiau nei 250 milijonų metų (galimai) ir yra neapdirbta, nes surenkama ir apdorojama rankomis.


Druska papildomai turi kaliokalciomagnio ir geležies. Ir nors natrio kiekis jos panašus kaip ir stalo ar jūros druskų – ji laikoma sveikesne nes turi papildomus mineralus.

 

Košerinė druska

Orginaliai ji naudojama buvo Žydų religiniams tikslams, o jos pavadinimas atsirado dėl proceso angliškai vadinamu “koshering”, kuris paprastai kalbant “ištraukia” iš mėsos kraują.


Ji išgaunama iš įprastos druskos ir yra apdorojama.Košerinė druska neturi jodo ir neturi lipnumą reguliuojančios mediagos, dėl to ji turi tendenciją gavusi oro sulipti. Ji turi tokių mineralų kaip kalcismagnis ir kalis.


Ji nėra tinkama konservavimui, bet gaminti galite, ir yra itin tinkama mėsos druskinimui.

 

Jūros druska

Išgaunama iš įvairių jūros dugnų, tuomet džiovinama. Gali turėti cinkokaliomagnio ir geležies

 

Ji dažnai yra natūralesnė nei stalo druska. Tačiau jos yra ir rafinuotos ir nerafinuotos, todėl svarbu jei ją naudojate įsigyti tą, kuri yra neapdirbta. Pasaulyje jūros druska vis labiau nurašoma dėl to, kad ji išgaunama iš jūrų, kurios šiandien yra vis labiau užterštos.

 

Stalo arba įprasta druska.

Ši druska turi jodo ir lipnumą reguliuojančios medžiagos. Problema su šia druska yra tai, kad ji yra itin apdirbta ir turi chemikalų. Stalo druska papildomų mineralų neturi.

 

Kokią druską naudoti turint aukštą kraujospūdį arba tendenciją organizme besikaupiantiems skysčiams?

Visos šios druskos turi didelius kiekius natrio, todėl jei turite problemų su kraujospūdžiu arba skysčių kaupimusi – nei viena nėra geresnė. Ir tokiu atveju geriau vartoti mažiau druskos arba naudoti druską su sumažintu natriu ir padidintu kalio chlorido kiekiu.

 

Kokią druską naudoti kasdienoje?

Galite naudoti bet kurią iš trijų druskų: himalajų, košerinę arba jūros. Tačiau svarbiausia, kad nenaudotumėte stalo druskos, nes ji neturi papildomų mineralų ir yra itin apdirbama bei turi chemikalų ir apterštumo.

 

Aš asmeniškai labiausiai mėgstu himalajų druską, dėl to kad ji turi mineralus, tinka viskam virtuvėje, nėra stipriai apdribama ir yra išgaunama iš šaltinio, kuris yra susiformavęs labai seniai (todėl mano prielaida tokia, kad ji neturi tiek užterštumo kiek kitos druskos).

Dalintis:

panašūs įrašai

Prenumeruokite patarimus ir gaukite 15% nuolaidą pirmam užsakymui

Pirkinių krepšelis
Krepšelis0
Jūsų krepšelis tuščias spauskite tęsti apsipirkimą įsigyti produktus
Tęsti Apsipirkimą
0