
Skaidulų iš uogų rinkinys, 3 vnt.
24,99 €
Rinkinį sudaro daugiausia skaidulų iš uogų mitrintys produktai: aviečių, erškėtuogių ir bruknių milteliai.
1 a.š. miltelių = 100 g šviežių uogų.
Skaidulos skatina virškinimą, mažina cholesterolio lygį, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, stiprina imuninę sistemą, gerina širdies sveikatą, skatina sotumo jausmą, reguliuoja hormonus ir turi antioksidacinę apsaugą.
APIE PREKĘ
APIE RINKINIO PRODUKTUS

AVIEČIŲ MILTELIAI, 50 G
Avietės naudojamos kaip antioksidantas, uždegimams, virškinimo traktui stiprinti, širdies ir kraujagyslių sistemai stiprinti, smegenų veiklai gerinti, odai bei svorio kontrolei.
Veganiškas | Tinka žaliavalgiams | Be gliuteno | Be pridėtinio cukraus ir druskos | Be GMO
1 a.š. aviečių miltelių = 100 g šviežių aviečių uogų
Vitaminai (100g): B3: 4 mg, B6: 0,38 mg, B9 (folio rūgštis): 140 µg, C: 176 mg, E: 5,8 mg, K: 52 µg
Mineralai (100g): Kalcis 168 mg, Kalis 1012 mg, Magnis 148 mg, Geležis 4,62 mg, Cinkas: 2,82 mg, Fosforas 194 mg.
Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.
Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos uogos surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet uogos sumalamos.
Sudėtis: 100% džiovintos aviečių uogos.
Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2
Maistinė vertė (100 g): 303 kcal, baltymų: 8 g, angliavandenių: 76 g (iš jų skaidulų: 44 g, cukrų – 30 g), riebalų: 4 g, druskų: 0,02 g.
Kilmė (ūkis): Lietuvos
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

ERŠKĖTUOGIŲ MILTELIAI - EKOLOGIŠKI, 100 G
Erškėtuogės galimai turi senėjimą stabdančias savybes, padeda turint artrito skausmus, norint mažinti riebalinį sluoksnį, gerinti širdies sveikatą, mažinti blogąjį cholesterolį.
Ekologiškas | Veganiškas | Tinka žaliavalgiams | Be gliuteno | Be pridėtinio cukraus ir druskos | Be GMO
Vitaminai (100g): A: 940,5 µg, B9 (folio rūgštis): 210 µg, C: 192 mg.
Mineralai (100g): Kalis 1610 mg, Kalcis 660 mg, Magnis 240 g, Geležis 4,1 mg Fosforas 100 mg.
Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.
Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos uogos surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet uogos sumalamos.
Sudėtis: 100% džiovintos erškėtuogių uogos be sėklų.
Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2
Maistinė vertė (100 g): 276 kcal, baltymų: 4,5 g, angliavandenių: 83 g (iš jų skaidulų: 43 g, cukrų – 17 g), riebalų: 1,5 g, druskų: 0,01 g.
Kilmė (ūkis): ES ekologinis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

BRUKNIŲ MILTELIAI - 50 G
Bruknės yra antioksidantas, kuris naudingas žarnyno bakterijoms, svorio kontrolei, cukraus kiekio kraujyje reguliavimui, širdžiai, akims, vėžio prevencijai, smegenų veiklai, burnos higienai, inkstams ir šlapimo takų infekcijoms.
Veganiškas | Tinka žaliavalgiams | Be gliuteno | Be pridėtinio cukraus ir druskos | Be GMO
Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.
Gamybos procesas: natūraliai užaugintos uogos surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet uogos sumalamos.
Sudėtis: 100% džiovintos bruknių uogos.
Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2
Maistinė vertė (100 g): 379 kcal, baltymų: 5,3 g, angliavandenių: 81 g (iš jų skaidulų: 32 g, cukrų – 30 g), riebalų: 4 g, druskų: 0,01 g.
Kilmė (ūkis): Lietuvos
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
PLAČIAU APIE SKAIDULAS
STATISTIKA IR REKOMENDACIJOS
Pagal 2021 m. sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro tyrimą – moterys Lietuvoje suvartoja tik 16 g, o vyrai tik 19 g skaidulų per dieną.
Rekomenduojamos skaidulų suvartojimo normos per dieną:
- Nuo 1 metų 8-12,5 g.
- Suaugusiems: 25-35 g.
Maksimali skaidulų norma per dieną nenustatyta.
SKAIDULŲ NAUDOS
– Virškinimo sistemai (užkietėjus viduriams, palaikyti sveikam žarnynui ir virškinimui).
– Svorio kontrolei ir sotumo jausmo didinimui.
– Kraujo cukraus kontrolė (sulėtina cukraus įsisavinimą ir mažina insulino šuolių riziką).
– Širdies sveikatai (mažinamas cholesterolio lygis ir kraujospūdis).
– Švarios odos palaikymas.
– Chroninių ligų rizikos mažinimas (II tipo diabetas, nutukimas, insultas, uždegimai)
– Hormonų reguliavimas moterims.
SKAIDULŲ TRŪKUMAS
Galimai jums trūksta skaidulų, jeigu turite šiuos simptomus:
– vidurių užkietėjimas,
– alkis,
– pilvo pūtimas,
– sulėtėjęs metabolizmas.
SKAIDULŲ ŠALTINIAI
Skaidulų šaltiniai maiste yra įvairūs vaisiai, daržovės, pilno grūdo produktai, ankštiniai produktai, riešutai ir sėklos.
Skaidulų vartojimas šiuo rinkiniu yra itin patogus, nes yra iš natūralių šaltinių ir su didele skaidulų koncentracija.
Rekomenduojami produktai
Spauskite ant produkto nuotraukos ar pavadinimo norėdami sužinoti daugiau apie jį