Užkietėjusiems viduriams rinkinys, 3 vnt.

22,99 

Neturime

Rinkinį sudaro produktai, labiausiai padedantys turint vidurių užkietėjimą: slyvų, brokolių ir burokėlių milteliai.

1 a.š. miltelių = 100 g šviežaus produkto.

Veganiškas | Tinka žaliavalgiams | Be gliuteno | Be pridėtinio cukraus ir druskos | Be GMO

APIE PREKĘ

Apie rinkinio produktus

PLAČIAU APIE VIDURIŲ UŽKIETĖJIMĄ

APIE RINKINIO PRODUKTUS

EKO Slyvų milteliai

SLYVŲ MILTELIAI - EKOLOGIŠKI, 100 G

Kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo, kadangi pasižymi lengvu vidurių laisvinamuoju poveikiu. Dėl didelio pektinų kiekio, gerina žarnyno veiklą, valo organizmą: šalina cholesterolio perteklių, sunkiuosius metalus ir radioaktyviuosius izotopus. Slyvos ypač naudingos turintiesiems kraujagyslių problemų, nes jose yra vitamino K, gerinančio kraujo sudėtį bei užkertančio kelią trombozei.

 

1 a.š. slyvų miltelių = 100 g šviežių slyvų.


Ekologiškas| Veganiškas | Tinka žaliavalgiams | Be gliuteno | Be pridėtinio cukraus ir druskos | Be GMO


Vitaminai: A, B6, C, K, E.


Mineralai: kalis, magnis, fosforas.


Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.


Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos slyvos surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinamos žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet slyvos sumalamos.


Sudėtis: 100% džiovintos, ekologiškos slyvos.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2


Maistinė vertė (100 g): 240 kcal, baltymų: 2,2 g, angliavandenių: 64 g (iš jų skaidulų: 7,1 g, cukrų – 38 g), riebalų: 0,4 g (iš jų sočiųjų riebalų: 0,01 g), druskų: 0,01 g. 


Kilmė (ūkis): ES ekologinis


Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

BUROKĖLIŲ MILTELIAI, 100 G (2)

BUROKĖLIŲ MILTELIAI, 100 G

Burokėliai yra gausus vitamino C, folio rūgšties, kalio ir mangano šaltinis. Jie taip pat puikus antioksidantas, kuris naudojamas turint aukštą kraujo spaudimą, ištvermei didinti, kepenų sveikatai gerinti, turint vidurių užkietėjimą, širdies ritmo palaikymui bei svorio kontrolei.


1 a.š. burokėlių miltelių = 100 g šviežių burokų.


Veganiškas | Tinka žaliavalgiams | Be gliuteno | Be pridėtinio cukraus ir druskos | Be GMO


Vitaminai: B9 (folio rūgštis), C.


Mineralai: kalis, manganas.


Panaudojimas: paruoštiems patiekalams (košėms, kokteiliams, sriuboms, ryžiams, makaronams, troškiniams, dribsniams), su kefyru, padažams (salotų, džiovintiems, šviežiems, šaldytiems), konservavimui ir marinavimui, desertams (biskvitams, pyragams, sausainiams), kepiniams (picoms, duonoms).


Gamybos procesas: natūraliai užauginti burokėliai surenkami rankomis, atrenkami. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet burokėliai sumalami.


Sudėtis: 100% džiovinti burokai.


Maistinė vertė (100 g): 300 kcal, baltymų: 0 g, angliavandenių: 80 g (iš jų skaidulų: 20 g, cukrų – 50 g), riebalų: 0 g, druskų: 0,01 g. 


Kilmė (ūkis): Lietuvos


Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

Brokoliu milteliai

BROKOLIŲ MILTELIAI - EKOLOGIŠKI, 50 G

Turintys daug antioksidantų naudojami gerinti virškinimui, užkietėjus viduriams, valgyti svorį, kraujospūdžio bei cholesterolio mažinimui, imuniteto stiprinimui, kovai su vėžio ląstelėmis bei akių stiprinimui.


Vitaminai (1kg šviežių brokolių): A: 1869 µg, C: 890 mg, K: 1010 µg, B9: 630 µg.


Mineralai (1kg šviežių brokolių): Kalcis: 470 mg, Kalis: 3160 mg, Geležis: 7,3 mg, Magnis: 210 mg.


Panaudojimas: garnyrams, paruoštiems patiekalams (košėms, kokteiliams, salotoms, sriuboms, troškiniams), kepiniams (sausainiams, pyragams, duonoms).


Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos solotos rankomis surenkamos, atrenkamos. Tuomet džiovinamos žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet salotos sumalamos.


Sudėtis: 100% džiovinti ekologiški brokoliai.


Maistinė vertė (100 g): 299 kcal, baltymų: 18,3 g, angliavandenių: 34,9 g (iš jų skaidulų: 33,5 g, cukrų – 27,2 g), riebalų: 2,1 g, druskų: 0,01 g. 


Kilmė (ūkis): ES ekologinis


Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

PLAČIAU APIE VIDURIŲ UŽKIETĖJIMĄ

Statistika

Pagal statistiką, JAV net 19% gyventojų skundžiasi užkietėjusiais viduriais. Tai yra dažniausias virškinimo sistemos sutrikimas. Manoma, jog Lietuvoje maždaug penktadalis turi vidurių užkietėjimą.

Rekomendacijos, jeigu turite vidurių užkietėjimą:

– gerkite daugiau vandens
– valgykite daugiau skaidulų turinčius produktus
– valgykit vidurius laisvinančius produktus
– venkite ilgalaikio sėdėjimo
– padidinkite fizinį aktyvumą
– valgykite ir kramtykite lėčiau
– venkite vidurius laisvinančių vaistų, nes jie gali sukelti priklausomybę ir pažeisti žarnyno funkciją.

Maisto produktai, kurie gali palengvinti vidurių užkietėjimą:

– vaisiai, ypač braškės, obuoliai, kriaušės, slyvos, abrikosai ir citrusiniai vaisiai
– daržovės, pavydžiui morkos, brokoliai, burokėliai, kopūstai, špinatai, pomidorai ir agurkai
– pilno grūdo produktai ir avižos
– sėklos, ypač linų sėmenys
– kefyras ir natūralus jogurtas
– riešutai, pavyzdžiui migdolai ir graikiniai riešutai.
– sėlenos.

Kodėl gali atsirasti vidurių užkietėjimas:

* Nepakankamas skysčių vartojimas: vartojant per mažai skysčių organizme gali atsirasti dehidratacija (tuomet atsiranda sausos išmatos), yra per mažai gaminama gleivių, dėl to išmatos juda žarnyne lėčiau, o taip pat per mažas skysčių kiekis sulėtina žarnyno susitraukimus, kurie yra būtini išmatų judėjimui per žarnyną.
* Skaidulų trūkumas: skaidulos didina išmatų tūrį ir jas minkština, dėl to jų trūkumas sudaro sunkumus judėti žarnyne. Taip pat skaidulos skatina sveiką baterijų žarnyno bakterijų veiklą, kurios skaido skaidulas ir gamina mežiagas padednčias palaikyti sveiką virškinimo sistemą.
* Fizinis neaktyvumas: fizinis aktyvumas skatina žarnyno judrumą, todėl nejudant žarnyno susitraukimai sulėtėja. Nesant fiziniam aktyvumui taip pat sulėtėja kraujotaka į virškinimo sistemą. Fizinis aktyvumas taip pat padeda valdyti stresą, kuris gali sukelti virškinimo sistemos sutrikimus, įskaitant vidurių užkietėjimą.
* Vaistai: vaistai, kurie skirti malšinti skausmą, aukštam kraujospūdžiui, širdies ligoms, migrenai, nuo rėmens, alergijos, prakinsono ligos, antidepresantai, skrandžio problemoms gali sukelti vidurių užkietėjimą. Tai dažnai atsitinka dėl to, kad prarandamas didesnis skysčių kiekis, sulėtinamas žarnyno judrumas, pakeičiama žarnyno bakterijų mikloflora.
* Stresas: stresas suaktyvina organizmo simpatinę nervų sistemą, kuri gali pakeisti kraujotaką o tai gali sumažinti kraujo tiekimą žarnynui, o to pasekoje – vidurių užkietėjimą. Taip pat streso metu organizmas gali išskirti didesnį kiekį streso hormonų, tokių kaip kortizolis. Šie hormonai gali turėti įtakos žarnyno sienelėms ir sutrikdyti normalų jų veikimą. Nervų sistema ir žarnynas turi glaudžią sąveiką. Todėl stresas gali sukelti žarnyno nervų sistema suaktyvėjimą arba sutrikdyti signalų perdavimą žarnyne.
* Kitos sveikatos problemos: kai kurios ligos, pvz., skydliaukės sutrikimai arba nervų sistemos sutrikimai, gali sukelti vidurių užkietėjimą. Po operacijos ar gydant tam tikras sveikatos būklės problemas, vidurių užkietėjimas taip pat gali būti šalutinis poveikis.

Rekomenduojami produktai

Spauskite ant produkto nuotraukos ar pavadinimo norėdami sužinoti daugiau apie jį

Pirkinių krepšelis
Krepšelis0
Jūsų krepšelis tuščias spauskite tęsti apsipirkimą įsigyti produktus
Tęsti Apsipirkimą
0