
Vitamino C rinkinys, 4×100 g
26,99 €
Rinkinį sudaro daugiausiai vitamino C turintys produktai: svarainių (be sėklų) milteliai, juodųjų serbentų milteliai, ekologiški erškėtuogių uogų (be sėklų) milteliai ir šaltalankių milteliai.
100% natūralu ir be jokių sintetinių priedų.
Veganiškas | Tinka žaliavalgiams (raw) | Be gliuteno | Be pridėtinio cukraus ir druskos | Be GMO
VITAMINO C NAUDOS
– Imuninės sistemos stiprinimas,
– Kolageno gamyba (svarbus odos, kaulų kremzlių, kraujagyslių sveikatai),
– Širdies sveikatai (mažina kraujospūdį),
– Uždegimų mažinimas,
– Geležies absorbcija,
– Antioksidacinis poveikis.
Svarbu prisiminti, kad vitaminas C turi būti vartojamas reguliariai, nes organizmas negali jo sukaupti ilgalaikiam naudojimuisi.
APIE RINKINIO PRODUKTUS

SVARAINIŲ MILTELIAI (BE SĖKLŲ), 100 G
Vitamino C dėka padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą, energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą bei apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
1 a.š. svarainių miltelių = 100 g šviežių svarainių.
Vitaminai (100 g): C: 320 mg.
Mineralai (100 g): Kalis 833%, Magnis 20%, Fosforas 19%, Geležis 36% (pagal referencinę maisto vertę suaugusiems 2000 kcal.)
Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.
Gamybos procesas: natūraliai užauginti svarainiai surenkami rankomis, atrenkami. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet svarainiai sumalami.
Sudėtis: 100% džiovinti svarainiai be sėklų.
Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2.
Maistinė vertė (100 g): 219 kcal, baltymų: 1,2 g, angliavandenių: 75,6 g (iš jų skaidulų: 22,8 g, cukrų – 35,4 g), riebalų: 0,4 g (iš jų sočiųjų: 0,1 g), druskų: 0,01 g.
Kilmė (ūkis): Lietuvos

JUODŲJŲ SERBENTŲ MILTELIAI, 100 G
Juodieji serbentai naudinojami norint pagerinti kraujotaką, imuninę sistemą, akis, žarnyną, inkstus, sumažinti sąnarių skausmus.
1 a.š. juodųjų serbentų miltelių = 100 g šviežių uogų.
Vitaminai (100g): C: 200 mg, B6: 0,3 mg.
Mineralai (100g): Kalis 892 mg, Geležis 3,26 mg, Fosforas: 125 mg ir Manganas.
Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.
Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos uogos surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinamos žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet uogos sumalamos.
Sudėtis: 100% džiovintos gervuogių uogos.
Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2
Maistinė vertė (100 g): 329 kcal, baltymų: 7,35 g, angliavandenių: 75 g (iš jų skaidulų: 6,8 g, cukrų – 34,33 g), riebalų: 0,1 g, druskų: 0,01 g.
Kilmė (ūkis): Lietuvos
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

ERŠKĖTUOGIŲ MILTELIAI (BE SĖKLŲ) - EKOLOGIŠKI, 100 G
Erškėtuogės galimai turi senėjimą stabdančias savybes, padeda turint artrito skausmus, norint mažinti riebalinį sluoksnį, gerinti širdies sveikatą, mažinti blogąjį cholesterolį.
1 a.š. erškėtuogių miltelių = 100 g šviežių uogų.
Vitaminai (100g): A: 940,5 µg, B9 (folio rūgštis): 210 µg, C: 192 mg.
Mineralai (100g): Kalis 1610 mg, Kalcis 660 mg, Magnis 240 g, Geležis 4,1 mg Fosforas 100 mg.
Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.
Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos uogos surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet uogos sumalamos.
Sudėtis: 100% džiovintos erškėtuogių uogos be sėklų.
Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2
Maistinė vertė (100 g): 276 kcal, baltymų: 4,5 g, angliavandenių: 83 g (iš jų skaidulų: 43 g, cukrų – 17 g), riebalų: 1,5 g, druskų: 0,01 g.
Kilmė (ūkis): ES ekologinis
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

ŠALTALANKIŲ MILTELIAI, 100 G
Šaltalankiai naudojami turint skrandžio problemas, aukštą kraujospūdį ir cholesterolį, širdies ligas, silpną imunitetą, nutukimą, cirozę, sausas akis, astmą, peršalimą.
1 a.š. šaltalankio miltelių = 100 g šviežių uogų.
Vitaminai (100g): A: 296 µg, C: 120 mg, D: 14,5 µg, E: 9,5 mg.
Mineralai (100g): Kalis, Kalcis, Geležis.
Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.
Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos uogos surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinamos žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet uogos sumalamos.
Sudėtis: 100% džiovintos šaltalankio uogos.
Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2
Maistinė vertė (100 g): 452 kcal, baltymų: 20,5 g, angliavandenių: 55 g (iš jų skaidulų: 18,1 g, cukrų – 3,43 g), riebalų: 16,65 g (iš jų Omega-3: 2,9%, Omega-6: 4%, Omega-9: 3,93%), druskų: 0,01 g.
Kilmė (ūkis): Lietuva
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
PLAČIAU APIE VITAMINĄ C
STATISTIKA IR REKOMENDACIJOS
Pagal 2021 m. sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro tyrimą – moterys Lietuvoje suvartoja 24% per mažai vitamino C per dieną lyginant su rekomenduojama paros norma, o vyrai – 9%.
Rekomenduojamos vitamino C paros normos per dieną:
- Vaikams 25-45 mg
- Paaugliams 65-80 mg
- Vyrams 80 mg
- Moterims 80 mg
- Nėščiosioms ir maitinančioms 90-100 mg
Maksimali vitamino C norma per dieną yra 2000 mg.
VITAMINO C NAUDOS
– Imuninės sistemos stiprinimas,
– Kolageno gamyba (svarbus odos, kaulų kremzlių, kraujagyslių sveikatai),
– Širdies sveikatai (mažina kraujospūdį),
– Uždegimų mažinimas,
– Geležies absorbcija,
– Antioksidacinis poveikis.
Svarbu prisiminti, kad vitaminas C turi būti vartojamas reguliariai, nes organizmas negali jo sukaupti ilgalaikiam naudojimuisi.
VITAMINO C TRŪKUMAS
Galimai jums trūksta vitamino C, jeigu turite šiuos simptomus:
– energijos trūkumas,
– jautrumas infekcijoms ir ligoms,
– kraujavimas iš dantenų,
– sausa, raudona, išberta arba pleiskanojanti oda,
– sąnarių skausmas,
– geležies nepakankamumas,
– depresija ir nuotaikų svyravimai.
VITAMINO C ŠALTINIAI
Vitamino C šaltiniai maiste yra įvairūs vaisiai, uogos, daržovės.
Vitamino C vartojimas šiuo rinkiniu yra itin patogus, nes yra iš natūralių šaltinių ir su didele vitamino C koncentracija.
Rekomenduojami produktai
Spauskite ant produkto nuotraukos ar pavadinimo norėdami sužinoti daugiau apie jį