Vitamino C rinkinys, 4×100 g

24,99 

Rinkinį sudaro daugiausiai vitamino C turintys produktai: svarainių (be sėklų) milteliai, juodųjų serbentų milteliai, ekologiški erškėtuogių uogų (be sėklų) milteliai ir šaltalankių milteliai.

100% natūralu ir be jokių sintetinių priedų.

Veganiškas | Tinka žaliavalgiams (raw) | Be gliuteno | Be pridėtinio cukraus ir druskos | Be GMO

APIE PREKĘ

Vitamino C naudos
Apie rinkinio produktus

Plačiau apie vitaminą C

VITAMINO C NAUDOS

– Imuninės sistemos stiprinimas,

– Kolageno gamyba (svarbus odos, kaulų kremzlių, kraujagyslių sveikatai),

– Širdies sveikatai (mažina kraujospūdį),

– Uždegimų mažinimas,

– Geležies absorbcija,

– Antioksidacinis poveikis.

Svarbu prisiminti, kad vitaminas C turi būti vartojamas reguliariai, nes organizmas negali jo sukaupti ilgalaikiam naudojimuisi.

APIE RINKINIO PRODUKTUS

SVARAINIŲ MILTELIAI (BE SĖKLŲ), 100 G

SVARAINIŲ MILTELIAI (BE SĖKLŲ), 100 G

Vitamino C dėka padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą, energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą bei apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.

1 a.š. svarainių miltelių = 100 g šviežių svarainių.


Vitaminai (100 g): C: 320 mg.


Mineralai (100 g): Kalis 833%, Magnis 20%, Fosforas 19%, Geležis 36% (pagal referencinę maisto vertę suaugusiems 2000 kcal.) 


Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.


Gamybos procesas: natūraliai užauginti svarainiai surenkami rankomis, atrenkami. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet svarainiai sumalami.


Sudėtis: 100% džiovinti svarainiai be sėklų.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2.


Maistinė vertė (100 g): 219 kcal, baltymų: 1,2 g, angliavandenių: 75,6 g (iš jų skaidulų: 22,8 g, cukrų – 35,4 g), riebalų: 0,4 g (iš jų sočiųjų: 0,1 g), druskų: 0,01 g. 


Kilmė (ūkis): Lietuvos

juodieji_serbentai-

JUODŲJŲ SERBENTŲ MILTELIAI, 100 G

Juodieji serbentai naudinojami norint pagerinti kraujotaką, imuninę sistemą, akis, žarnyną, inkstus, sumažinti sąnarių skausmus.


1 a.š. juodųjų serbentų miltelių = 100 g šviežių uogų.


Vitaminai (100g): C: 200 mg, B6: 0,3 mg.


Mineralai (100g): Kalis 892 mg, Geležis 3,26 mg, Fosforas: 125 mg ir Manganas.


Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.


Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos uogos surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinamos žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet uogos sumalamos.


Sudėtis: 100% džiovintos gervuogių uogos.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2


Maistinė vertė (100 g): 329 kcal, baltymų: 7,35 g, angliavandenių: 75 g (iš jų skaidulų: 6,8 g, cukrų – 34,33 g), riebalų: 0,1 g, druskų: 0,01 g. 


Kilmė (ūkis): Lietuvos


Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

ersketuogiu_uogu_miltel

ERŠKĖTUOGIŲ MILTELIAI (BE SĖKLŲ) - EKOLOGIŠKI, 100 G

Erškėtuogės galimai turi senėjimą stabdančias savybes, padeda turint artrito skausmus, norint mažinti riebalinį sluoksnį, gerinti širdies sveikatą, mažinti blogąjį cholesterolį.


1 a.š. erškėtuogių miltelių = 100 g šviežių uogų.


Vitaminai (100g): A: 940,5 µg, B9 (folio rūgštis): 210 µg, C: 192 mg. 


Mineralai (100g): Kalis 1610 mg, Kalcis 660 mg, Magnis 240 g, Geležis 4,1 mg Fosforas 100 mg.


Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.


Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos uogos surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet uogos sumalamos.


Sudėtis: 100% džiovintos erškėtuogių uogos be sėklų.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2


Maistinė vertė (100 g): 276 kcal, baltymų: 4,5 g, angliavandenių: 83 g (iš jų skaidulų: 43 g, cukrų – 17 g), riebalų: 1,5 g, druskų: 0,01 g. 


Kilmė (ūkis): ES ekologinis


Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

saltalankis-

ŠALTALANKIŲ MILTELIAI, 100 G

Šaltalankiai naudojami turint skrandžio problemas, aukštą kraujospūdį ir cholesterolį, širdies ligas, silpną imunitetą, nutukimą, cirozę, sausas akis, astmą, peršalimą.


 1 a.š. šaltalankio miltelių = 100 g šviežių uogų.


Vitaminai (100g): A: 296 µg, C: 120 mg, D: 14,5 µg, E: 9,5 mg.


Mineralai (100g): Kalis, Kalcis, Geležis.


Panaudojimas: gėrimams, arbatoms, varškei, desertams: ledams, jogurtui, kokteiliams, šerbetams, pudingams, kremams, pyragaičiams, biskvitams, pyragams, tortams, sausainiams, želei, saldainiams, džemams, kūdikių maistui.


Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos uogos surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinamos žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet uogos sumalamos.


Sudėtis: 100% džiovintos šaltalankio uogos.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2


Maistinė vertė (100 g): 452 kcal, baltymų: 20,5 g, angliavandenių: 55 g (iš jų skaidulų: 18,1 g, cukrų – 3,43 g), riebalų: 16,65 g (iš jų Omega-3: 2,9%, Omega-6: 4%, Omega-9: 3,93%), druskų: 0,01 g. 


Kilmė (ūkis): Lietuva


Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

PLAČIAU APIE VITAMINĄ C

STATISTIKA IR REKOMENDACIJOS

Pagal 2021 m. sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro tyrimą – moterys Lietuvoje suvartoja 24% per mažai vitamino C per dieną lyginant su rekomenduojama paros norma, o vyrai – 9%.

Rekomenduojamos vitamino C paros normos per dieną:

  • Vaikams 25-45 mg
  • Paaugliams 65-80 mg
  • Vyrams 80 mg
  • Moterims 80 mg
  • Nėščiosioms ir maitinančioms 90-100 mg

Maksimali vitamino C norma per dieną yra 2000 mg.

VITAMINO C NAUDOS

– Imuninės sistemos stiprinimas,

– Kolageno gamyba (svarbus odos, kaulų kremzlių, kraujagyslių sveikatai),

– Širdies sveikatai (mažina kraujospūdį),

– Uždegimų mažinimas,

– Geležies absorbcija,

– Antioksidacinis poveikis.

Svarbu prisiminti, kad vitaminas C turi būti vartojamas reguliariai, nes organizmas negali jo sukaupti ilgalaikiam naudojimuisi.

VITAMINO C TRŪKUMAS

Galimai jums trūksta vitamino C, jeigu turite šiuos simptomus:
– energijos trūkumas,

– jautrumas infekcijoms ir ligoms,

– kraujavimas iš dantenų,

– sausa, raudona, išberta arba pleiskanojanti oda,

– sąnarių skausmas,

– geležies nepakankamumas,

– depresija ir nuotaikų svyravimai.

VITAMINO C ŠALTINIAI

Vitamino C šaltiniai maiste yra įvairūs vaisiai, uogos, daržovės.

Vitamino C vartojimas šiuo rinkiniu yra itin patogus, nes yra iš natūralių šaltinių ir su didele vitamino C koncentracija.

Rekomenduojami produktai

Spauskite ant produkto nuotraukos ar pavadinimo norėdami sužinoti daugiau apie jį

Pirkinių krepšelis
Krepšelis0
Jūsų krepšelis tuščias spauskite tęsti apsipirkimą įsigyti produktus
Tęsti Apsipirkimą
0
vitamino_c_rinkinysVitamino C rinkinys, 4×100 g
24,99