Varškėtukai su grietinėlės ir grybų padažu
Švelnūs varškėtukai, tirpstantys burnoje, susijungia su kremišku grietinėlės ir aromatingų pievagrybių padažu. Paprasta, tačiau elegantiška – šis patiekalas suteiks namams jaukumo ir privers visus norėti dar vienos porcijos.
- Porcijos: 3
- Gaminimas: 30 min
- Ypatybės: Vidutiniškai angliavandenių | Pietums | Daug baltymų
Maistinė vertė 1 porcijai:
– Kcal: 508
– Riebalai: 31 g
– Angliavandeniai: 12 g
…iš jų grynieji: 11 g
– Baltymai: 46 g
Ingredientai:
Varškėtukams
- 600 g (3 stiklinės) Varškės, 9% rieb.
- 1 Kiaušinis
- 20 g (2 v. š.) Viso grūdo speltos miltų
- Prieskoniams (pagal skonį – druskai, pipirams, žolelėms)
Padažui
- 10 g (1 v. š.) Sviesto
- 100 g (5–6 vidutiniai) Pievagrybiai
- 100 g Vištienos krūtinėlės
- 100 g (1/2 stiklinės) Grietinėlės
- Prieskoniams (pagal skonį – druskai, pipirams)
Patarimas!
- Norint turėti mažiau angliavandenių – vietoje speltos miltų naudokite gysločio luobeles.
- Vietoje vištienos galite rinktis kitą mėsą, arba svogūną, arba nieko.
- Neturint grietinėlės naudokite grietinę, graikišką jogurtą.
Paruošimas:
Varškėtukams ingredientus sutrinkite, formuokite rutuliukus ir užvirus vandeniui dėkite į puodą. Kai varškėtukas iškils į paviršių – tai ženklas, kad jis jau išvirę ir galit imti iš puodo.
Padažui ant sviesto pakepinkite grybus, vištieną (ją naudojau jau virtą ir susmulkintą). Pabaigoje sudėkite prieskonius, grietinėlę ir ant mažos ugnies dar šiek tiek pavirinkite.
Skanaus!