3 priežastys nevartoti žemės riešutų
Alergija žemės riešutams yra viena greičiausiai augančių alergijų Amerikoje. Jau ir šiandien yra nemažai mokyklų, kurios uždraudė naudoti ir pardavinėti maisto patiekalus ir užkandžius, kuriuose yra žemės riešutų.
Sužinokite 3 pagrindines žemės riešutų problemas (žiūrėkite video arba skaitykite žemiau).
1. Žemės riešutų viena didžiausių problemų – ant jo auga pelėsis vadinamas “aspergillus”. Būtent jis užaugina pelėsinę atlieką, t.y. toksišką grybą vadinama aflatoksinu, kuri yra labiausiai kancerogeninė medžiaga planetoje. Visa tai atsiranda juos sandeliuojant. Jei augintume žemės riešutus patys – tai nebūtų problema.
2. Žemės riešutuose yra augalinė medžiaga vadinama fito rūgštimi, kuri veikia kaip anti maistinė medžiaga. Tai reiškia, kad jie gali slopinti tam tikrų mineralų įsisavinimą kaip geležis, cinkas, kalcis, manganas ir magnis.
3. Žemės riešutuose yra daug omega 6 riebalų. Šie riebalai yra naudingi, tačiau jie turi turėti balansą su omega 3, o pastarojo mums visiems labai trūksta, tuo tarmu omega 6 mes suvartojame žymiau daugiau. Šis disbalansas gali sukelti lėtines ligas, įskaitant ir širdies ligas.
Jeigu mėgstate žemės riešutus, arba jų sviestą – rekomenduojame rinkits kitus riešutus. Migdolai, graikiški riešutai, anakardžiai – šie riešutai yra brangesni, nei žemės riešutai, tačiau pigesni, nei kiti riešutai. Iš jų taip pat išeina itin skanus ir maistingas riešutų sviestas.