Geležies rinkinys – ekologiškas, 4 vnt.

20,99 

Rinkinį sudaro geležies turintys ekologiški produktai: špinatų milteliai, lukštentos kanapių sėklos, petražolių milteliai ir kiaulpienių lapų milteliai.

Ekologiškas | Veganiškas | Tinka žaliavalgiams (raw) | Be gliuteno | Be pridėtinio cukraus ir druskos | Be GMO

APIE PREKĘ

Geležies naudos
Apie rinkinio produktus

Plačiau apie geležį

GELEŽIES NAUDOS

Geležis yra itin svarbi mūsų organizmui ir atlieka/prisideda prie:
– kraujo formavimo (hemoglobino gamyba)
– energijos lygio palaikymo
– imuninės sistemos funkcionavimo
– deguonies pernešimo
– ląstelių augimo ir dalijimosi.

APIE RINKINIO PRODUKTUS

ŠPINATŲ MILTELIAI - EKOLOGIŠKI, 100 G

Špinatai yra super maistas. Juose yra gausybė maistinių medžiagų, mažai kalorijų. Kadangi špinatai yra tamsus, lapinis žalumynas, jie svarbūs odos, plaukų ir kaulų gerai būklei palaikyti. Špinatuose gausu baltymų, geležies, vitaminų ir mineralų.

1 a.š. špinatų miltelių = 100 g šviežių špinatų.


Vitaminai (100 g): A: 3752 µg, B3: 1,9 mg, B6: 7,2 mg, B9 (folio rūgštis): 1552 µg, C: 225 mg, K: 3863 µg.


Mineralai (100 g): Kalcis 990 mg, Kalis 5580 mg, Magnis 790 mg, Geležis 21,7 mg, Fosforas 490 mg, Manganas 8 mg.


Panaudojimas: paruoštiems patiekalams (košėms, kokteiliams, sriuboms, ryžiams, makaronams, troškiniams, dribsniams), padažams (salotų, džiovintiems, šviežiems, šaldytiems), konservavimui ir marinavimui, kepiniams (picoms, duonoms, pyragams).


Gamybos procesas: ekologiškai užauginti špinatai surenkami rankomis, atrenkami. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet špinatai sumalami.


Sudedamosios dalys: 100% džiovinti špinatai.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 0,5-1


Maistinė vertė (100 g): 292 kcal, baltymų: 29 g, angliavandenių: 36 g (iš jų skaidulų: 22 g, cukrų – 4 g), riebalų: 4 g (iš jų sočiųjų: 1 g), druskų: 0 g. 


Kilmės vieta: ES ekologinis ūkis.


Grynasis kiekis: 100 g.

LUKŠTENTOS KANAPIŲ SĖKLOS - EKOLOGIŠKOS, 150 G

Kanapių sėklos - fantastinis augalinių baltymų šaltinis. Kanapės yra vienas iš nedaugelio augalų, turinčių visas 9 nepakeičiamas aminorūgštis.

Vitaminai (100 g): B1: 1,2 g, B3: 4 mg, B6: 1,1 mg, B9 (folio rūgštis): 120 µg, E: 3,2 g.


Mineralai (100 g): Kalis 1200 mg, Magnis 690 mg, Geležis 11 mg, Cinkas 9,6 mg, Fosforas 1700 mg, Manganas 7,5 mg, Varis 1,5 mg.


Panaudojimas: paruoštiems patiekalams (košėms, kokteiliams, salotoms, sriuboms, jogurtams, dribsniams), kepiniams (sausainiams, pyragams, duonoms).


Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos kanapės nukulamos. Tuomet džiovinamos žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet sėklos arpuojamos.


Sudedamosios dalys: 100% lukštentos kanapių sėklos.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2


Maistinė vertė (100 g): 604 kcal, baltymų: 32 g, angliavandenių: 13 g (iš jų skaidulų: 2 g, cukrų – 1 g), riebalų: 52 g (iš jų omega-3: 31g, sočiųjų: 4 g), druskų: 0 g. 


Kilmės vieta: Lietuvos ekologinis ūkis.


Grynasis kiekis: 150 g.

PETRAŽOLIŲ LAPŲ MILTELIAI - EKOLOGIŠKI, 50 G

Jose gausu eterinių aliejų ir antioksidantų.Įspūdingą petražolių naudą sveikatai daro jų veikliosios medžiagos, įskaitant fenolio junginius, antioksidantus, flavonoidus, eterinius aliejus, įvairias maistines medžiagas, tokias kaip vitaminai K, C ir A.

1 a.š. petražolių lapų miltelių = 100 g šviežių petražolių lapų.


Vitaminai (100 g): B1: 0,1 g, B3: 6,4 g, C: 300 mg, K: 4,1 g.


Mineralai (100 g): Kalcis 130 mg, Kalis 2180 mg, Magnis 62 mg, Geležis 76,7 mg, Cinkas 3,2 mg, Fosforas 245 mg, Manganas 10,5 mg.


Panaudojimas: paruoštiems patiekalams (košėms, kokteiliams, sriuboms, ryžiams, makaronams, troškiniams, dribsniams), padažams (salotų, džiovintiems, šviežiems, šaldytiems), konservavimui ir marinavimui, kepiniams (picoms, duonoms, pyragamas).


Gamybos procesas: natūraliai užauginti petražolių lapai surenkami rankomis, atrenkami. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet lapai sumalami.


Sudedamosios dalys: 100% džiovinti petražolių lapai.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 0,5-1


Maistinė vertė (100 g): 50 kcal, baltymų: 22,4 g, angliavandenių: 11 g (iš jų skaidulų: 5 g, cukrų – 1 g), riebalų: 4,4 g (iš jų sočiųjų: 0,1 g), druskų: 0 g. 


Kilmės vieta: ES ekologinis ūkis.


Grynasis kiekis: 50 g.

KIAULPIENĖS LAPŲ MILTELIAI - EKOLOGIŠKI, 50 G

Tradicinėje kinų medicinoje kiaulpienės naudojamos skatinti kepenų veiklą, palaikyti normalią kaulų ir sąnarių būklę, organizmo natūralią detoksikaciją.Kiaulpienės lapuose yra antioksidantų, kurie palaiko normalų cukraus kiekį kraujyje. Antioksidantai, kurių gausu kiaulpienės lapuose, gali būti vieni iš geriausių natūralių gydymo būdų, saugančių kepenis nuo oksidacinio aplinkos poveikio.

1 a.š. kiaulpienės lapų miltelių = 100 g šviežių kiaulpienės lapų.


Vitaminai (1kg žaliuose kiaulpienių lapuose): A: 5080 µg, B9 (folio rūgštis): 279 µg, C: 350 mg, K: 7784 µg.


Mineralai (1kg žaliuose kiaulpienių lapuose): Kalcis 1870 mg, Kalis 3970 mg, Magnis 360 mg, Geležis 31 mg, Fosforas 660 mg.


Panaudojimas: paruoštiems patiekalams (košėms, kokteiliams, sriuboms, ryžiams, makaronams, troškiniams, dribsniams), padažams (salotų, džiovintiems, šviežiems, šaldytiems), konservavimui ir marinavimui, kepiniams (picoms, duonoms, pyragamas).


Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos kiaulpienės surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinamos žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet lapai sumalami.


Sudedamosios dalys: 100% džiovinti kiaulpienės lapai.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 0,5-1


Kilmės vieta: Lietuvos ekologinis ūkis.


Grynasis kiekis: 50 g.

PLAČIAU APIE GELEŽĮ

STATISTIKA IR REKOMENDACIJOS

Pagal 2021 m. sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro tyrimą – moterys Lietuvoje suvartoja 33% per mažai geležies per dieną lyginant su rekomenduojama paros norma.

 

Rekomenduojamos geležies paros normos per dieną:

  • Vaikams 5-10 mg
  • Paaugliams 12-15 mg
  • Vyrams 10 mg
  • Moterims 15 mg
  • Nėščiosioms ir maitinančioms 15-25 mg

Maksimali geležies norma per dieną yra 40-45 mg.

GELEŽIES NAUDOS

Geležis yra titin svarbi mūsų organizmui ir atlieka šias funkcijas:
– kraujo formavimas (hemoglobino gamyba)
– deguonies pernešimas
– energijos lygio palaikymas
– imuninės sistemos funkcijos dalis
– odos, plaukų ir nagų gerinimas
– ląstelių augimas ir dalijimąsis.

GELEŽIES TRŪKUMAS

Galimai jums trūksta geležies, jeigu turite šiuos simptomus:
– nuovargis ir silpnumas
– energijos trūkumas, nesusifokusavimas
– pablyškusi oda
– slenkantys plaukai
– nugaros ir galvos skausmai
– kojų patinimas
– nemiga
– per dažnas širdies plakimas
– lūpų įskilimai
– skonio ir kvapo pasikeitimai
– gausios mėnesinės moterims
– nuolat šaltos kojos ir pėdos.

GELEŽIES ŠALTINIAI

Geležį galite gauti iš maisto, tiek iš mėsos, grūdų, pupelių, riešutų, daržovių. Tačiau tai gali būti problema, nes pavyzdžiui 100 gr keptos vištienos filė turi tik 1 mg geležies.

 

Geležį vartoti kaip tablečių formos papildus yra sudėtinga – yra itin daug niuansų su kuo jų negalima vartoti, pavyzdžiui ngealima vartoti kartu su pieno produktais, kofeinu, tam tikrais kitais vitaminais, vaistais, o dar priedo reikalinga skaičiuoti valandų tarpus.

 

Todėl geležies vartojimas šiuo rinkiniu yra itin patogus, nes yra iš natūralių šaltinių ir su didele geležies koncentracija.

 

Norint pagerinti geležies įsisavinimą – naudokite maisto produktus, turinčius daug vitamino C.

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Rekomenduojami produktai

Spauskite ant produkto nuotraukos ar pavadinimo norėdami sužinoti daugiau apie jį

Pirkinių krepšelis
Krepšelis0
Jūsų krepšelis tuščias spauskite tęsti apsipirkimą įsigyti produktus
Tęsti Apsipirkimą
0
Geležies rinkinys – ekologiškas, 4 vnt.
20,99