Geležies rinkinys – ekologiškas, 4 vnt.

20,99 

Rinkinį sudaro daugiausiai geležies turintys ekologiški produktai: špinatų milteliai, lukštentos kanapių sėklos, petražolių milteliai ir kiaulpienių lapų milteliai.

Ekologiškas | Veganiškas | Tinka žaliavalgiams (raw) | Be gliuteno | Be pridėtinio cukraus ir druskos | Be GMO

APIE PREKĘ

Geležies naudos
Apie rinkinio produktus

Plačiau apie geležį

GELEŽIES NAUDOS

Geležis yra titin svarbi mūsų organizmui ir atlieka šias funkcijas:
– kraujo formavimas (hemoglobino gamyba)
– deguonies pernešimas
– energijos lygio palaikymas
– imuninės sistemos funkcijos dalis
– odos, plaukų ir nagų gerinimas
– ląstelių augimas ir dalijimąsis.

APIE RINKINIO PRODUKTUS

ŠPINATŲ MILTELIAI - EKOLOGIŠKI, 100 G

Tai antioksidantas, padeda gerinti širdies, kaulų, virškinimo sistemas, gerina akių sveikatą, priešuždegiminis produktas, padeda reguliuoti cukraus kiekį graujyje, gerina smegenų veiklą, puikus vitaminų ir mineralų šaltinis.

1 a.š. špinatų miltelių = 100 g šviežių špinatų.


Vitaminai (100 g): A: 3752 µg, B3: 1,9 mg, B6: 7,2 mg, B9 (folio rūgštis): 1552 µg, C: 225 mg, K: 3863 µg.


Mineralai (100 g): Kalcis 990 mg, Kalis 5580 mg, Magnis 790 mg, Geležis 21,7 mg, Fosforas 490 mg, Manganas 8 mg.


Panaudojimas: paruoštiems patiekalams (košėms, kokteiliams, sriuboms, ryžiams, makaronams, troškiniams, dribsniams), padažams (salotų, džiovintiems, šviežiems, šaldytiems), konservavimui ir marinavimui, kepiniams (picoms, duonoms, pyragams).


Gamybos procesas: ekologiškai užauginti špinatai surenkami rankomis, atrenkami. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet špinatai sumalami.


Sudėtis: 100% džiovinti špinatai


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 0,5-1


Maistinė vertė (100 g): 292 kcal, baltymų: 29 g, angliavandenių: 36 g (iš jų skaidulų: 22 g, cukrų – 4 g), riebalų: 4 g (iš jų sočiųjų: 1 g), druskų: 0 g. 


Kilmė (ūkis): ES ekologinis

LUKŠTENTOS KANAPIŲ SĖKLOS - EKOLOGIŠKOS, 150 G

Stiprina širdies darbą, gerina virškinimą bei odą ir plaukus, stiprina imuninę sistemą, kaulų ir sąnarių sveikatą, priešuždegiminis, puikus vitaminų ir mineralų šaltinis.

Vitaminai (100 g): B1: 1,2 g, B3: 4 mg, B6: 1,1 mg, B9 (folio rūgštis): 120 µg, E: 3,2 g.


Mineralai (100 g): Kalis 1200 mg, Magnis 690 mg, Geležis 11 mg, Cinkas 9,6 mg, Fosforas 1700 mg, Manganas 7,5 mg, Varis 1,5 mg.


Panaudojimas: paruoštiems patiekalams (košėms, kokteiliams, salotoms, sriuboms, jogurtams, dribsniams), kepiniams (sausainiams, pyragams, duonoms).


Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos kanapės nukulamos. Tuomet džiovinamos žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet sėklos arpuojamos.


Sudėtis: 100% lukštentos kanapių sėklos.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 1-2


Maistinė vertė (100 g): 604 kcal, baltymų: 32 g, angliavandenių: 13 g (iš jų skaidulų: 2 g, cukrų – 1 g), riebalų: 52 g (iš jų omega-3: 31g, sočiųjų: 4 g), druskų: 0 g. 


Kilmė (ūkis): Lietuvos ekologinis

PETRAŽOLIŲ LAPŲ MILTELIAI - EKOLOGIŠKI, 50 G

Tai antioksidantas ir priešuždegiminis produktas, kuris padeda virškinimo, imuniteto,ir kaulų sistemoms, gerina akių sveikatą, detoksikuoja, reguliuoja mėnesinių ciklus, gerina burnos kvapą, puikus vitaminų ir mineralų šaltinis.

1 a.š. petražolių lapų miltelių = 100 g šviežių petražolių lapų.


Vitaminai (100 g): B1: 0,1 g, B3: 6,4 g, C: 300 mg, K: 4,1 g.


Mineralai (100 g): Kalcis 130 mg, Kalis 2180 mg, Magnis 62 mg, Geležis 76,7 mg, Cinkas 3,2 mg, Fosforas 245 mg, Manganas 10,5 mg.


Panaudojimas: paruoštiems patiekalams (košėms, kokteiliams, sriuboms, ryžiams, makaronams, troškiniams, dribsniams), padažams (salotų, džiovintiems, šviežiems, šaldytiems), konservavimui ir marinavimui, kepiniams (picoms, duonoms, pyragamas).


Gamybos procesas: natūraliai užauginti petražolių lapai surenkami rankomis, atrenkami. Tuomet džiovinami žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet lapai sumalami.


Sudėtis: 100% džiovinti petražolių lapai.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 0,5-1


Maistinė vertė (100 g): 50 kcal, baltymų: 22,4 g, angliavandenių: 11 g (iš jų skaidulų: 5 g, cukrų – 1 g), riebalų: 4,4 g (iš jų sočiųjų: 0,1 g), druskų: 0 g. 


Kilmė (ūkis): ES ekologinis.

KIAULPIENĖS LAPŲ MILTELIAI - EKOLOGIŠKI, 50 G

Skatina kepenų veiklą, palaiko kaulų ir sąnarių būklę, detoksikuoja organizmą, antioksiduoja, palaiko normalų cukraus kiekį kraujyje, gerina odą, gerina virškinimo sistemą, puikus vitaminų ir mineralų šaltinis.

1 a.š. kiaulpienės lapų miltelių = 100 g šviežių kiaulpienės lapų.


Vitaminai (1kg žaliuose kiaulpienių lapuose): A: 5080 µg, B9 (folio rūgštis): 279 µg, C: 350 mg, K: 7784 µg.


Mineralai (1kg žaliuose kiaulpienių lapuose): Kalcis 1870 mg, Kalis 3970 mg, Magnis 360 mg, Geležis 31 mg, Fosforas 660 mg.


Panaudojimas: paruoštiems patiekalams (košėms, kokteiliams, sriuboms, ryžiams, makaronams, troškiniams, dribsniams), padažams (salotų, džiovintiems, šviežiems, šaldytiems), konservavimui ir marinavimui, kepiniams (picoms, duonoms, pyragamas).


Gamybos procesas: ekologiškai užaugintos kiaulpienės surenkamos rankomis, atrenkamos. Tuomet džiovinamos žemoje temperatūroje visiems vitaminams ir mineralams išlaikyti. Tuomet lapai sumalami.


Sudėtis: 100% džiovinti kiaulpienės lapai.


Rekomenduojama dienos norma (a. š.): 0,5-1


Kilmė (ūkis): Lietuvos ekologinis.

PLAČIAU APIE GELEŽĮ

STATISTIKA IR REKOMENDACIJOS

Pagal 2021 m. sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro tyrimą – moterys Lietuvoje suvartoja 33% per mažai geležies per dieną lyginant su rekomenduojama paros norma.

 

Rekomenduojamos geležies paros normos per dieną:

  • Vaikams 5-10 mg
  • Paaugliams 12-15 mg
  • Vyrams 10 mg
  • Moterims 15 mg
  • Nėščiosioms ir maitinančioms 15-25 mg

Maksimali geležies norma per dieną yra 40-45 mg.

GELEŽIES NAUDOS

Geležis yra titin svarbi mūsų organizmui ir atlieka šias funkcijas:
– kraujo formavimas (hemoglobino gamyba)
– deguonies pernešimas
– energijos lygio palaikymas
– imuninės sistemos funkcijos dalis
– odos, plaukų ir nagų gerinimas
– ląstelių augimas ir dalijimąsis.

GELEŽIES TRŪKUMAS

Galimai jums trūksta geležies, jeigu turite šiuos simptomus:
– nuovargis ir silpnumas
– energijos trūkumas, nesusifokusavimas
– pablyškusi oda
– slenkantys plaukai
– nugaros ir galvos skausmai
– kojų patinimas
– nemiga
– per dažnas širdies plakimas
– lūpų įskilimai
– skonio ir kvapo pasikeitimai
– gausios mėnesinės moterims
– nuolat šaltos kojos ir pėdos.

GELEŽIES ŠALTINIAI

Geležį galite gauti iš maisto, tiek iš mėsos, grūdų, pupelių, riešutų, daržovių. Tačiau tai gali būti problema, nes pavyzdžiui 100 gr keptos vištienos filė turi tik 1 mg geležies.

 

Geležį vartoti kaip tablečių formos papildus yra sudėtinga – yra itin daug niuansų su kuo jų negalima vartoti, pavyzdžiui ngealima vartoti kartu su pieno produktais, kofeinu, tam tikrais kitais vitaminais, vaistais, o dar priedo reikalinga skaičiuoti valandų tarpus.

 

Todėl geležies vartojimas šiuo rinkiniu yra itin patogus, nes yra iš natūralių šaltinių ir su didele geležies koncentracija.

 

Norint pagerinti geležies įsisavinimą – naudokite maisto produktus, turinčius daug vitamino C.

Rekomenduojami produktai

Spauskite ant produkto nuotraukos ar pavadinimo norėdami sužinoti daugiau apie jį

Pirkinių krepšelis
Krepšelis0
Jūsų krepšelis tuščias spauskite tęsti apsipirkimą įsigyti produktus
Tęsti Apsipirkimą
0
Geležies rinkinys – ekologiškas, 4 vnt.
20,99