Kokosiniai sėklų sausainiai (keto)
Kokybiškas skanumynas, vertas pasilepinimo! Patiks visiems, o tiks ir mažinantiems angliavandenius ar netoleruojantiems gliuteno.
- Porcijos: 12
- Gaminimas: 30 min
- Ypatybės: Keto | Mažai angliavandenių | Be gliuteno | Be miltų | Be cukraus
Maistinė vertė 1 porcijai:
– Kcal: 183
– Riebalai: 17 g
– Angliavandeniai: 12 g
…iš jų grynieji: 2 g
– Baltymai: 4 g
Ingredientai:
- 80 g (5–6 v. š.) Kokoso sviesto
- 2 dideli kiaušiniai
- 100 g (10–11 v. š.) Kokoso drožlių (nesaldintų)
- 50 g (5 v. š.) Saulėgrąžų
- 50 g (4–5 v. š.) Moliūgų sėklų
- 50 g (1/3 puodelio) Šilauogių (naudojau džiovintas)
- 10 g (1 v. š.) Gysločio luobelių
- 40 g (4 v. š.) Saldiklio (stevijos, eritritolio)
- 1 a. š. Kepimo miltelių
Patarimas!
- Vietoje kokosų sviesto galite naudoti ir paprastą sviestą
- Įdėkite kokių tik turite sėklų, galite naudoti ir riešutus
- Nededant kiaušinio galite ne kepti orkaitėje, o šaldyti šaldiklyje.
Paruošimas:
Atvėsusį ir tirpintą kokosų sviestą (aliejų) sumaišykite su kiaušiniais ir saldikliu. Dėkite likusius ingredientus, leiskite šiek tiek pastovėti. Formuokite sausainius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15 min iki apskrus.
Leiskite atvėsti, kad sustingtų ir skanaus!